ОСИМ НОВОГ САДА, још један град се одрекао ватромета у новогодишњој ноћи

Снажне детонације и светлосни ефекти осим на животиње изузетно лоше утичу и на особе са сметњама у развоју, нарочито на децу са аутизмом
a
Фото: pixabay.com

И Шабац се придружио градовима у којима неће бити организованог новогодишњег ватромета. Ово је потврдила Весна Теодоровић из Удружења за заштиту животиња "Право на живот" које је иницијативу претходних дана упутило градској управи.

- Задовољни смо што је наша молба имала одјек. Указали смо да због употребе пиротехничких средстава велики број паса око новогодишњих празника побегне од куће, отргне се с повоца, прескоче ограду и у паничном страху заврши под точковима аутомобила. Многе саобраћајне несреће су проузроковане истрчавањем паса на улицу - рекла је Теодоровић.

Она је додала да снажне детонације и светлосни ефекти изузетно лоше утичу и на особе са сметњама у развоју, нарочито на децу са аутизмом и да је позитивно што је град показао одговорност и солидарност.

Ово удружење води кампању да и грађани мењају навике и не бацају петарде и тако се смањи опасност и за људе и за животиње.

Telegraf.rs

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести