Осмајић: Електронски сертификати могу се заказати на порталу

НОВИ САД: Слободанка Осмајић, начелница Одељења за управне послове Полицијске управе у Новом Саду каже да су неистините тврдње Јанка Веселиновића, које је изнео на друштвеним мрежама, а у вези с продужењем електронског потписа у Полицијској управи Нови Сад.
PU novi Sad Foto: Dnevnik.rs/F. Bakić
Фото: ПУ Нови Сад Фото: Дневник.рс/Ф. Бакић

"Нетачно је да је немогуће продужити електронски сертификат без претходног заказивања термина, да је због тога потребно доћи ујутру од 7 до 7.15 часова, као и да тренутно не ради електронско заказивање термина путем портала Е-управа", навела је је у изјави за медије Осмајић.

Како је навела, термини за добијање електронских сертификата могу се заказати електронским путем на порталу, а дневно је у ПУ Нови Сад слободно укупно 77 термина.

Да овај портал ради, најбоље говори чињеница да је за данас путем њега било заказано 29 термина, јуче 28, а прекјуче 23, додала је Осмајић.

Она каже и да се дневно изда већи број електронских сертификата, од броја могућих заказивања електронским путем, односно да и грађани који лично дођу у просторије Полицијске управе у било које доба радног дана могу добити поменуте сертификате.

У том је контексту пом,енула да је јуче издато 97 сертификата, а електронским путем је било заказано свега 28 термина, односно 69 грађана је добило сертификат, иако нису имали заказан термин путем портала Е-управа.

Осмајић је подсетила да у Полицијској управи Нови Сад шалтери за издавање електронских серитификата као и личних докумената раде сваког радног дана од 7 до 21 сат, а суботом од 8 до 16 часова.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести