Остало празних и буџетских места на УНС-у

У оквиру дугог овогодишњег уписног рока на Универзитету у Новом Саду полако се сумирају резултати.
д
Фото: Dnevnik.rs

Сви факултети, осим Академије уметности , објавили су коначне ранг листе примљених кандидата, а на Академији ће оне осванути у петак.

И док на неким факултетима упис још траје, на некима су већ подвукли црту и сабрали колико имају нових студената, а колико празних клупа.

Тако је на Природно математичком факултету празних места остало на свим нивоима студија. Истина, на струковним има само 18 слободних самофинансирајућих места, али на овом нивоу студија буџетских места није ни било. На осталим нивоима студија нису сва места попуњена ни за буџетско, ни за самофинансирајуће студирање. На основним академским студијама на овом факултету остало је непопуњено још 141 место за студије на терет државног буџета и 82 самофинансирајућа места, а на интегрисаним су непопуњена 51 буџетско и 55 самофинансирајућа места.

После другог уписног рока Филозофски факултет остао је с непопуњена 23 буџетска и 175 самофинансирајућа места на основним академским студијама, док је Педагошки факултет у Сомбору уписао 42 буџетска и 88 самофинансирајућих бруцоша мање него што је овогодишњим конкурсом планирао.

Д. Д.

EUR/RSD 117.1782
Најновије вести