Оштре мере чекају ђаке за снимање насиља над професорком у Трстенику

ТРСТЕНИК: Немили случај насиља у Техничкој школи у Трстенику, када је један ученик професорки измакао столицу, други то снимао, док је трећи пустио клип на друштвене мреже, узбуркао је јавност, а надлежни органи у школи чине све што је у њиховој моћи да се починиоци адекватно казне, рекао је директор Техничке школе Милан Глиџић.
s
Фото: Tanjug

Он је за Танјуг подсетио да се инцидент, први такав у 26 година његове каријере, одиграо 9. новембра увече за време шестог часа поподневне смене, а да су већ сутрадан предузети први кораци када су обавештени сви надлежни органи, као и да је на сву срећу професорка добро, иако је на боловању.

Ученици су на настави, али против њих је покренут васпитно-дисциплински поступак и надам се да ће мере против оних који су снимали бити изречене идуће недеље, каже директор школе.

Очекује и да ће ученик који измакао столицу бити кажњен у року од 15 дана.

Глиџић је рекао да је у питању такозвани трећи ниво насиља, за који су предвиђени укори све до искључења из школе, о чему одлучује Наставничко веће.

Он је нагласио да за кривичну пријаву школа није надлежна већ јавно тужилаштво или полицијска станица, који су о немилом догађају благовремено обавештени.

Глиџић напомиње да у школи функцинише Тим за борбу против насиља који је прошао све едукације.

Заменик директора Техничке школе Никола Томовић био је дежурни наставник у вечери када се немили догађај догодио.

Нисмо ништа чули ван учионице, а професорка се након тог часа обратила за помоћ и случај је пријављен Хитној помоћи и МУП-у, рекао је он.

Додао да таквих случајева бахаћења није било ни у Техничкој школи, нити у некој другој у Трстенику.

Ученици су вероватно видели такве клипове на друштвеним мрежама и пожелели да буду виђени и познати у друштву, али тада праве и непотребне грешке, навео је Томовић.

Председнк Актива директора школа Трстеника Александар Срећковић најоштрије осуђује немили догођај.

Очекујемо да надлежни органи најоштрије казне виновнике, а апелујемо и надлежне законодавце да промене регулативу и пооштре казнену политику са циљем веће безбедности ученика и запослених у просвети, навео је Срећковић.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести