ОТАЦ АНГЕЛИНЕ АЋИМОВИЋ открио шта се дешавало иза затворених врата на суђењу мајци дечака убице: Родитељи из протеста НАПУСТИЛИ СУДНИЦУ

"Суђење је почело мучно, тактика адвоката и целе породице Кецмановић је таква да желе да изазову сажаљење и тако утичу на судије", каже Анђелко Аћимовић, отац убијене Ангелине Аћимовић у масакру у ОШ "Владислав Рибникар", који је 3. маја прошле године починио дечак убица, пуцајући на школске другаре.
Screenshot
Фото: Screenshot

Анђелко Аћимовић био је један од родитеља, који ја на изношењу одбране мајке дечака убице, Миљане Кецмановић, изашао из Вишег јавног суда у Београду.

Говорећи у "Јутро на Блиц", Анђелко је описао шта се дешавало иза затворених врата суднице.

- Суђење је почело мучно, ја сам га због тога и напустио, јер је тактика адвоката и целе екипе да се бране на тај начин што ће изазивати сажаљење јавности и покушати да тако утичу на судију да су они добра породица, што ми апсолутно знамо да није тачно од почетка суђења. Сада су само показали своје велико лицемерје и једну непотребну и накарадну слику о себи - каже Анђелко Аћимовић и додаје:

- Никада нису имали искрено саучешће и искрено жаљење за све што су урадили у васпитању тог детета и за последице које су проистекле. Сада су све приче усмерене на њихову личну заштиту, што још више појачава нашу бол - каже Аћимовић у "Јутро на Блиц".

Како каже, поступање породице Кецмановић не види као искреност, већ као један литерарни рад, који он не жели да слуша.

- Не желим да слушам литерарне радове, али нека судија ради свој посао. Изашло је неколико родитеља у знак протеста што се дозвољава да се дешава овако нешто, али то је на судији да води поступак онако како он сматра да треба - каже Анђелко.

Истиче и да Миљана Кецмановић није показала ни трунку емпатије и саосећања.

- На њеном изразу лица и у погледима према свима види се ниподаштавање и презир који она показује према жртвама. Тако да све што ради је јако провидно. Ми знамо одлично ко је Миљана. Вероватно ћу на следећем суђењу имати прилику да јој поставим питање, овога пута нисам имао и вероватно ћу и имати шта да кажем, знајући да је она један префињен криминалац у рукавицама, који јако добро уме да скрива доказе извршења кривичног дела - каже Аћимовић.

Одбијање Миљане Кецмановић да одговара на питања пуномоћника, Аћимовић такође види као део тактике.

- То је део тактике њихове одбране и представља једну нељудску страну. Зна да ће пуномоћници умети и знати да поставе добро питања и они са тим покушавају да опструишу процес и тако још једном показују своје лицемерје. Ово је једна апсолутно жалосна слика, али шта да радимо, од таквих родитеља није могло да се очекује ништа друго - каже Аћимовић.

Анђелко Аћимовић сматра да суђење треба да буде затворено за јавност, јер би оптужена страна могла да искористи присуство јавности.

- Ово што сада видимо показује да би они искористили отворено суђење као позорницу за њихову представу и њихов шоу! Оваква ситуација смањује могућност за манипулисање и лагање јавности - закључује Анђелко Аћимовић у "Јутро на Блиц".

Блиц.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести