Ове године измене Закона о државним службеницима

БЕОГРАД: Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић рекао је да се током ове године бити завршен рад на изменама и допуна Закона о државним службеницима и да ће највећи фокус бити управо на тзв. “в.д. стањима”.
vlada srbije
Фото: Youtube Printscreen

Ружић је то рекао одговарајући на питање новинара до кад ће влада да "крши законе и буде у ''вд стању'' " кад је реч о јавној управи.

“Током ове године ћемо радити и финализирати рад на изменама и допунама Закона о државним службеницима и највећи фокус ћемо посветити управо тзв. в.д. стањима”, рекао је Ружић новинарима уочи отварања скупа “Изазови реформе јавне управе у Србији Кључни налази извештаја о праћењу СИГМА 2017.”

Додајући да не жели да правда такву ситуацију, Ружић је указао да је у претходном периоду фокус активности био на одговорном приступу конкурсима и налажењу адекватних кадрова за важна места.

“Наравно да проналажење квалитетних кадрова, уз финансијску жртву, која је неминовност, није лако и важно је да систем који жзелимо да уредимо, функционише онако како треба, а не онако како мора, и због свих мањкавости који смо наследили и које су рецидив прошлих времена”, рекао је Ружић.

То, подвукао је, захтева и мало стрпљења.

“Слажем се са вашим питањем и смерницма и констатацијом из Извештаја (СИГМЕ), али вам говорим шта је реалност и шта је оно што можемо да урадимо и радимо већ у овом периоду”, рекао је Ружић.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести