Пашалић са Антонијевићем о наставку сарадње

БЕОГРАД: Заштитник грађана Зоран Пашалић састао се са директором Комитета правника за људска права Миланом Антонијевићем.
Pasalic Zoran
Фото: Медија центар

Разговарали су о наставку изградње независне институције Заштитника грађана кроз двосмерну комуникацију са невладиним сектором о проблемима рањивих група, као и пројектима у подизању свести грађана, кроз јачање и унапређење људских права.

Пашалић је поручио да је његов циљ и план да у будућем периоду ради на афирмацији и деперсонализацији институције, на њеној јаснијој видљивости и препознатљивости у друштву, пре свега као националне независне инстутиције у заштити људских права, саопштено је из канцеларије Омбусмана. 

Заштитник грађана очекује добру сарадњу са невладиним сектором, заједничке пројекте и активности, а састанак са директором Комитета правника за људска права, биће само први у низу са представницима невладиних организација. 

Невладин сектор, каже директор YUKOM-а Милан Антонијевић, од Заштитника грађана очекује наставак заједничког рада на заштити, промоцији и унапређењу људских права. 

Посебну пажњу, оцењује Антонијевић, треба посветити очувању "Статуса А“ којим је Генерална скупштина Међународног координационог комитета националних институција за људска права акредитовала Заштитника грађана Републике Србије први пут 2010. године, а 2016. реакредитовала у новом петогодишњем мандату, наводи се у саопшењу. 

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести