ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Република Српска израз вековне тежње српског народа да живи у слободи

БАЊАЛУКА: Обележавање 9. јануара, Дана Републике Српске, јутрос је почело светом архијерејском литургијом коју је служио патријарх српски Порфирије у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци.
Танјуг/Страхиња Аћимовић
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Патријарх је поручио да је Република Српска израз вековне тежње српског народа да живи у слободи, правди и у миру са свима. Зато је важно да имамо љубав према Богу и једни према другима, нагласио је патријарх српски Порфирије, честитајући Дан Републике Српске.

"Имамо радост и благослов да можемо да вам честитамо, једни другима, рођендан Републике Српске, али и оно што је још важније - Славу Републике Српске.Нека Вам је срећна и благословена Слава и молитве Светог архиђакона Стефана да буду са свима вама", навео је патријарх Порфирије.

Литургијско празновање Светог Стефана, небеског заштитника Републике Српске, завршено је освештавања славског колача и жита.

Упркос хладноћи, бројни грађани дочекали су патријарха испред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци.

Грађани Српске празнују Дан Републике, дан слободе, уједињени у молитвеној жељи да Српска остане, опстане и да траје на добро српског народа и свих њених грађана.

Светој архијерејској литургији присуствују председник Републике Српске Милорад Додик, министар одбране Србије Милош Вучевић, председник Народне Скупштине Србије Владимир Орлић, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, посланици народних скупштина Србије и Републике Српске и друге високе званице.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести