Патријарх служи литургију 4. септембра поводом почетка школске године

БЕОГРАД: Патријарх Српске православне цркве Порфирије служиће у суботу, 4. септембра у 9 сати Литургију са призивом Духа Светога за благословен почетак нове школске године у Спомен храму Светог Саве на Врачару, саопштила је данас Информативна служба СПЦ.
patrijarh porfirije, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Тим поводом патријарх је позвао све ученике основних и средњих школа, као и студенте, наставнике и родитеље да дођу у Храм на молитву и благослов.

"Сви су добродошли - и они који похађају верску наставу и они који не похађају верску наставу него уче грађанско васпитање, јер независно од тога колико смо способни и вешти, колико знања имамо, помоћ је потребна свима, а Бог помаже онима који је од Њега траже", рекао је патријарх тим поводом.

Он је додао да му је "Бог много пута када нисам имао решења помогао", и када се молио.

Дакле, сваком је Господ потребан, и због тога ћемо се у суботу сви заједно обратити Њему, Господу нашем Христу Исусу, да нам пошаље благодат Духа Светога да оснажи наше духовне силе како бисте са успехом завршили разред или положили испите који вам предстоје, и исто тако да би се ваши родитељи, учитељи и професори вама поносили и да бисте са својим школским другарима били увек пријатељи у животима који су пред вама, поручио је патријарх српски Порфирије.

EUR/RSD 117.5783
Најновије вести