Почела обука за стицање лиценце за директоре школа

БЕОГРАД: Системска обука за директоре школа, што је услов за полагање испита за лиценцу, почела је и у Београду, у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања.
ucionica, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

До сада је обуку за стицање лиценце савладало укупно 367 директора, од чега је само 127 приступило испиту, због чега им је упућено писмо ургенције, објављено је на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Министар Младен Шарчевић поздравио је учеснике обуке и подсетио их на значај њихове позиције и важност стицања лиценце. Он је навео да директори треба посебну пажњу да посвете развоју компетенција за педагошко руковођење установом, као и доследној примени прописа.

Укупно 130 директора школа са подручја Школске управе Београд били су учесници првог дела обуке, 27. новембра и јуче, а наставак је планиран за 24. и 25. децембар.Поред четвородневног интерактивног рада учесници настављају са учењем на даљину током јануара и фебруара 2020. године.

Сва питања која се односе на обуку и лиценцирање директора уређена су Правилником о програму обуке и полагању испита за лиценцу за директора установе образовања и васпитања, од 25. августа 2018. године.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести