Подршка особама са инвалидитетом у Београду и Новом Саду

БЕОГРАД: Градови Београд и Нови Сад и три београдске општине – Врачар, Звездара и Савски венац основаће заједничку службу Сервис подршке у мобилности и комуникацији, чиме ће бити унапређено пружање услуга особама са инвалидитетом, преноси Беоинфо.
InvalidiParkiranje09
Фото: Dnevnik.rs

Циљ је да се повећа доступност услуга и приступ информацијама пружањем бесплатних услуга тумача за знаковни језик, применом СОС и инфо апликација за слепе и глуве особе, као и штампањем материјала на Брајевом писму и бесплатним изнајмљивањем покретних рампи, рекла је начелница Градске управе Града Београда Сандра Пантелић.

Она је додала да је Град Београд потписао је уговор са Министарством државне управе и локалне самоуправе о додели средстава из фонда међуопштинске сарадње, који се финансира из пројекта „Подршка спровођењу акционог плана стратегије реформе јавне управе”.

Београд је, како је наведено, водећи партнер, а за потребе реализације пројекта додељена су средства од око 27.000 швајцарских франака која су обезбеђена из донације Владе Швајцарске.

"Ово је још један у низу пројеката којима Град Београд настоји да побољша положај особа са инвалидитетом и у том смислу жели да буде њихов сервис и партнер" додала је Пантелић.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести