Подршка свим медијима на територији АП Војводине

НОВИ САД: Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић изјавила је да је ове године за 193 медијска пројекта издвојено 70 милиона динара, додајући да трајно опредељење Покрајинске владе јесте и биће снажна подршка свим медијима на територији АП Војводине.
stampa, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Уочи уручивања уговора корисницима, који су добили средства на конкурсу из области јавног информисања, Милошевићева је истакла да је у односу на претходне две године буџет за јавном информисање увећан за 17 милиона динара, те да се током ових година водило рачуна о квалитету садржаја медијских пројеката, о објективном, непристрасном и потпуном информисању грађана.

Милошевић је навела да је за конкурс за унапређење професионалних стандарда у 2022. години издвојено пет милиона динара за 28 корисника, а пристигла је 31 пријава.

Према њеним речима, ради се о јачању професионалних и стручних капацитета, подизању нивоа новинарске писмености, као и јачању новинарске аутономије.

Када је реч о другој конкурсној линији која се односи на подршку осетљивим групама, ресорни секретар посебно је нагласила да је намењена за унапређење и побољшање програмских садржаја у новинским и електронским медијима, на знаковном језику или Брајевом писму или већ на неки други начин који особама из те категорије омогућава остваривање права на информисање.

„За ту намену у овој години издвојено је десет милиона за 13 корисника, од пристиглих 27 сјајних пројеката“, рекла је Милошевићева и подсетила да је за овај конкурс прошле године било издвојено шест милиона динара.

За најобимнији део конкурса, а реч је о конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања, у овој години је за 152 пројекта издвојено 55 милиона динара, од тога 47,5 милиона динара за медијске садржаје на српском језику и 7,5 милиона динара за медијске садржаје на мањинским језицима.

Према речима ресорног секретара, реч је о подршци пројектима који се баве очувањем српског културног и националног идентитета, као и бројних мањинских заједница на територији АП Војводине.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести