ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА упутила ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ на КиМ Донација корисницима социјалне помоћи и народним кухињама

НОВИ САД: Покрајинска влада упутила је данас, у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада и Хуманитарном организацијом "Мајка девет Југовића", заједничку донацију корисницима социјалне помоћи и народним кухињама при Епархији рашко-призренској на Косову и Метохији.
а
Фото: Покрајинска влада

Донацију намењену социјално угроженом становништву на Косову и Метохији чине 22 палете са основним животним намирницама, прехрамбеним и хигијенским производима, у укупној вредности од 6,3 милиона динара, саопштила је Покрајнска влада.

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић истакао је да Покрајинска влада и ове године, као и претходних, шаље хуманитарну помоћ нашим сународницима са надом да ће тешка времена проћи, иако, како је навео, нажалост, трају дуго и вероватно ће једнако тешка бити и наредних година.

"Јуче смо се за њих борили у Њујорку, данас у Новом Саду, сутра у Грачаници, а порука је увек иста: мир и опстанак наше браће на Косову и Метохији. То можемо урадити политичко-дипломатским средствима, али и хуманитарном активношћу. Верујем да ћемо сви заједно - Република Србија, Аутономна Покрајина Војводина и сви други, а посебно локалне самоуправе - показати колико смо спремни и дорасли овом тренутку. Политика је само једна: заједништво и увек уз свој народ. Верујем да је останак и опстанак наших сународника известан ако то желимо солидарно и јединствено", навео је Милошевић.

Испраћају контингента хуманитарне помоћи присуствовао је и секретар Црвеног крста Новог Сада Драган Лазић, који је подсетио да је основни задатак Црвеног крста да ублажи људску патњу и указао да нема бољег начина да се то покаже него делима.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести