Поповић: Прилагођаваћемо наставу епидемиолошкој ситуацији

БЕОГРАД: Уколико дође до повећања броја заражених вирусом корона, на факултетима ће се пратити ситуација и уколико буде потребно са тренутно комбинованог вида наставе, прећи ће се на потпуну онлајн наставу, изјавила је данас ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић.
erazmus_popovich
Фото: Танјуг (видео)

Она је новинарима у Београду рекла да је Београдски универзитет стекао искуства током протеклог семестра, која су их припремила за овакве ситуације, а током лета декани су уложили велике напоре да се припреме не само наставници, већ су и велика материјална средства уложена за јачање ИТ система на факултетима.

„У овом тренутку, пошто већ иде комбиновани вид наставе, ми ћемо се само прилагођавати томе колико факултет може да буде отворен или затворен, али настава свакако иде и покушаћемо да на најбољи могући начин омогућимо студентима квалитетно образовање“, казала је Поповић.

Да би то успело, истиче, потребна је и потпуна сарадња студената, јер је образовање интерактивно.

Када су у питању студентски домови у Београду, ректорка каже да су донете посебне мере за одржавање студентских домова и то такође на основу "болних" искустава у прошлом семестру.

"Примењене су све мере, од обавезног ношења маски, дезинфекције, прања руку, све што се мора примењивати, као и изолација студената који показују неке знаке заразе. То су све начини како се може успорити ширење болести, али у крајњој линији најважније је како ћемо се понашати јер одговорним понашањем можемо смањити ризик“, казала је Поповић.

Додаје да се, нажалост, у овом тренутку не може спречити ширење заразе, али да се може успорити.

EUR/RSD 117.5787
Најновије вести