ПОРОДИЦА САВИЋ С КиМ Ако нам УКИНУ ДИНАР и НАРОДНЕ КУХИЊЕ, ТЕШКО НАМА - наша деца ће нам бити гладна! (ФОТО, ВИДЕО)

КОРЕТИШТЕ: Двадесеточлана породица Савић из Коретишта код Гњилана, која преживљава захваљујући издвајањима државе Србије, социјалне помоћи и хране коју добија из Народне кухиње у Прековцу, суочиће се са великим проблемима уколико због уредбе тзв. Централне банке Косова остану без примања.
s
Фото: Youtube Printscreen/Radio Televizija PULS

Породицу чине Ивица са супругом, деветоро малолетне деце, од којих су једна беба и родитељи у једној, као и брат са седам чланова у другој кући, преноси РТВ Пулс.

Како се наводи Ивица Савић је запослен као помоћни радник у ОШ "Бора Станковић" у Коретишту и каже да им храна из Народне кухиње много значи да прехрани деветоро деце.

Поред тога имају и здравствене проблеме - он је имао тешку операцију главе, а најстарија ћерка му је парализована.

Живимо од помоћи Народне кухиње и уколико она престане са радом због укидања динара биће тешко нама. Нас је тринаесторо а код брата седморо, биће тешко без те помоћи. Осим хране, управница Народних кухиња, Светлана Стевић, даје нам и школски прибор, подмирила ми је и трошкове лечења и превоза до Ниша, изјавио је Ивица Савић.

Фото: Youtube Printscreen/Radio Televizija PULS

Његова супруга Јелена додала је да када би помоћ била укинута не би знали шта да раде.

Много нам значи, посебно за децу, што добијамо хлеб и кувану храну, каже Јелена Савић.

Народне кухиње на Косову имају око 2.300 корисника и њихов рад је немогућ без помоћи државе Србије и Епархије рашко-призренске.

Председник Србије Александар Вучић недавно је истакао да је држава повећала давања за рад Народних кухиња, чак четири пута и на годишњем нивоу сада издваја око 85 милиона динара.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести