ПОТВРЂЕНИ НОВИ СЛУЧАЈЕВИ МОРБИЛА Од малих богиња 27 оболелих

У Србији је до сада регистровано 27 случајева морбила, саопштио је Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут”.
а
Фото: Pixabay

Како наводе, на територији града Београда, у оквиру епидемије пријављене 22. фебруара, регистрована су 23 случаја морбила.

Међу оболелима је шесторо деце узраста од три до пет година, од којих је петоро било невакцинисано, а једно је примило једну дозу вакцине са компонентом против морбила, девет невакцинисаних особа узраста од осам до 25 година, једна потпуно вакцинисана особа узраста 16 година, као и седам особа старијих од 40 година непознатог вакциналног статуса.

Компликација у виду упале плућа била је присутна код троје оболелих.

Потврђен и по један случај морбила код особе са територије Новог Сада узраста 46 година, која је непотпуно вакцинисана једном дозом вакцине, код детета у Старој Пазови, које је у другој години живота и није вакцинисано, као и једног невакцинисаног детета узраста 13 месеци у Севернобанатском округу.

Мале богиње потврђене су и код особе узраста 41 годину са територије Бора, која је непотпуно вакцинисана једном дозом вакцине која садржи компоненту против морбила.

Љ. П.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести