Праве се ЗАШТИТНИ КАМЕНИ ЗИДОВИ поред реке Милешевке, радови на РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА до манастира Милешева биће ГОТОВИ ДО КРАЈА МАЈА

Пријепоље – Радови на реконструкцији пута од Пријепоља до манастира Милешава су у пуном јеку.
8
Фото: РИНА

Због покретања клизишта велика светиња била је у опасности, али је сада све под контролом.

- Тренутно је у току израда заштитних камених зидова, поред реке Милешевке, на деоници дужине око 6 км, а главни извођач радова је предузеће Путеви Ужице, рекао је за РИНУ председник општине Пријепоље Драго Попадић.

На иницијативу Епископа милешевског Атанасија у Милешеви је одржан радни састанак на ком су главна тема били управо радови на реконструкцији пута Пријепоље – Милешева који се тренутно изводе.

Најпре су заједно обишли градилиште у близини манастира и сагледали тренутно стање а потом су на манастирској капији прегледали пројекат како би утврдили да ли може доћи до било каквих оштећења манастирских поседа и црквене имовине.

Планом нису предвиђене никакве интервенције на самом манастирском комплексу.

Пројекат предвиђа опсежне радове до и поред манастирског имања и допринеће стабилности и безбедности пута који пролази поред манастира, истиче Попадић.

Пут Пријепоље-Милешева биће комплетно реконструисан средствима која је обезбедила Влада Републике Србије. Вредност радова је преко 180 милиона динара и планом је предвиђено да буду завршени до краја маја ове године.

РИНА

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести