Предавање о Јасеновцу у Конгресу САД 21. новембра

ВАШИНГТОН: У америчком конгресу 21. новембра професор Србољуб Живановић из Лондона одржаће предавање "Јасеновац: неизговорени геноциди и холокауст 1941 - 1945".
jasenovac1,tanjug
Фото: Tanjug

Судски антрополог Живановић је са својим форензичким тимом ископавао масовне гробнице у јасеновачком систему хрватских концентрационих логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома.

На предавању ће такође говорити и Драгана Томашевић, потомак преживелих у геноциду над Србима, која је директорка Фондације за сећање на Јасеновац и Холокауст из Лондона.

Овај историјски догађај ће такође бити употпуњен изложбом "Анатомија заборава" Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске из Бања Луке.

Конгресмени, сенатори, стране дипломате, амбасадори и остали посетиоци ће имати прилику да ову изложбу погледају и од 25 - 27. новембра у Рејбурн фоаје (Раyбурн Фоyер) Конгреса.

Српски народни савез, најстарије српско добротворно друштво у Америци које постоји од 1901. године, организује овај догађај у сарадњи са Канцеларијом РС за сарадњу, трговину и инвестиције у Вашингтону, Фондације за сећање на Јасеновац и холокауст из Лондона у Великој Британији и Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске у Бања Луци.

EUR/RSD 117.5248
Најновије вести