Препорука Министарства: Академску годину почети химном

БЕОГРАД: Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручило је данас свим високошколским установама, на предлог СКОНУС-а, да први час наставе у новој академској години почне извођењем химне Републике Србије "Боже правде".
srbija
Фото: Tanjug

С обзиром да је почетак нове академске године свечан за све студенте у Србији, наводи Министарство у саопштењу, на овај начин студенти граде и поштовање према држави у којој живе и својој нацији и развијају осећај заједништва и припадности друштвеној заједници.

Интонирање химне високошколске установе могу да изведу путем разгласа, рачунара, музичког или телефонског уређаја, односно певањем, уз поштовање свих епидемиолошких мера, наводи Министарство.

Како се истиче, темељи будућности наше државе и друштва засновани су на образовању и због тога је оно државни приоритет и доступно свима. "Позивамо све студенте и наставно особље да ту прилику у највећој могућој мери користе, да увек имају на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, као и то да се од сваког појединца, студента и наставника, очекује да пружи свој лични допринос у корист друштвене заједнице", каже се у саопштењу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја свим студентима и професорима жели успешан почетак академске 2021/2022. године.

EUR/RSD 117.5865
Најновије вести