Прес служба Кустурице: Није било арсенала, заборавио 22 метка

БЕОГРАД: Прес служба редитеља и музичара Емира Кустурице реаговала је данас поводом текста на порталу Телеграф.рс да је Кустурица пре четири године ухваћен са арсеналом муниције на аеродрому у Румунији, наводећи да није у питању био арсенал, већ да је у торби "заборавио 22 метка".
emir kusturica
Фото: Tanjug (Rale Prelić)

У саопштењу се наводи да је тачно да је Кустурица, иначе пасионирани стрелац са уредно издатом дозволом за ношење пиштоља, заборавио да при поласку са Мокре Горе за Румунију извади из ручне торбе кутију са 22 метка калибра девет милиметара, а не 25 шаржера, преноси Срна. 

"После концерта и на проласку кроз аеродромски скенер, у ручној торби виђена је поменута кутија", наводи се у саопштењи и додаје да се то не може назвати арсеналом оружја.

Аеродромске власти направиле су записник, а редитељ је одмах након тога напустио Румунију, наводи се у саопштењу поводом текста објављеног на проталу "Телеграфа" под насловом "Откривена строго чувана тајна: Емир Кустурица ухваћен са арсеналом муниције на аеродрому у Румунији". 

Овакав текст освануо је, како се каже, "да ли због недовољног познавања румунског језика или због злураде природе уредника београдског портала Телеграф".

Из Прес службе Кустурице подсећају да је две године након тога Кустурица поново гостовао у Румунији а "на ствар са полупразном кутијом са мецима је стављена тачка".

Како је навое портал "Телеграф", Кустурица је 2015. године приватним авионом из Тивта одлетео у Румунију како би одржао концерт.

Према тврдњама Телеграфа, Кустурица је ухвацен са руцним пртљагом "пуним муниције" на аеродрому Банеаса код Букурешта, а цетири године румунске власти су овај скандал цувале као најстрожу тајну.

Портал тврди и да је код Кустурице пронађено укупно 25 оквира/шаржера муниције од 9 мм, а румунске власти отвориле су истрагу против редитеља.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести