Прилог Ројтерса из Клиничког центра Војводине демантовао лажне вести

НОВИ САД: Британска агенција Ројтерс емитовала је данас ексклузиван прилог из Клиничког центра Војводине, где су добили дозволу за улазак и на тзв. шок одељење, на којем су пацијенти с тешком сликом коронавируса, као и у магацине са медицинским материјалом и заштитном опремом.
KCV
Фото: Дневник (В. Фифа)

Прилог почиње од уласка у КЦВ, те даје увид провере свих који улазе, па и запослених, на температуру, а у једном делу снимљено је медицинско особље које се припрема за улазак у собу у којој леже тешко оболели инфицирани пацијенти, те да користе сву расположиву заштитну опрему.

Медицинско особље облачи заштитне скафандере, има заштитне маске и визир.

Приказан је и простор у којем медицинско особље, преко монитора, потпуно дигитализовано прати пацијенте.

Др Едита Стокић, вршилац дужности директора КЦВ рекла је за британску агенцију да је та установа има потребне просторне капацитете, сву потребну опрему, као и све неопходне лекове, санитетски материјал и заштитну опрему.

Ројтерс је имао да уђе и у складишта КЦВ, са кутијама медицинске опреме.

И интерниста кардиолог др Наташа Гоцић Перић рекла је да нема места паници, јер се у КЦВ поштују све процедуре прописане од стране Светске здравствене организације, као и Министарства здравља Србије и тврди да се лекари не боје.

У поједини медијима јуче је објављен текст о стању у Клиничком центру Војводине, у коме је наведено да се та здравствена установа распада, да лекари раде у немогућим условима без одговарајуће опреме.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести