Протест због миграната у Чардаку, Комесаријат одустао

ДЕЛИБЛАТО/ЧАРДАК: Стотинак мештана Делиблата је блокирало пут ка насељу Чардак незадовољно одлуком да се у овом специјалном резвату природе под првим степеном заштине и о школском рекреативном центру, формира привремени центар за мигранте, а како је Танјугу рекао комесара за избеглице Владимир Цуцић одлука је промењена и на Чардаку ниће бити центра за мигранте.
m
Фото: Tanjug/T.Valič, arhiva

Пут ка Чардаку био блокиран са неколико трактора, а мештани под заштитним маскама због коронавируса тражили су да се преиспита одлука да Чардак постане мигрантски центар, и да је ако је то потребно у том рекреативном центру на ободу Делиблатске пешцаре буду смештани грађани Србије.

Председнича општине Ковин Сања Петровић дошла је на овај скупкако би, како је рекла, умирила суграђане док се не огласе надлежни и док не преиспитају своју одлуку о мигрантима на Чардаку.

Општина Ковин нема никакве ингеренције над Чардаком иако је он на нашој територији, ради се Управо из разлога што су главни посетиоци деца, спортисти и наши суграђани који врло често на Чардаку проводе слободно време, објаснила је она.

Додала је и да је на скупу присутна јер је забринута за здравље суграђана јер је оно у овом моменту најпрече.

Ја се надам да ће Чардак бити локалитет којиј ће у смештајном капацитету опремљен тако да ће се овде лечити, односно бити стационирани наши суграђани који не дај Боже буду оболели од коронавируса, рекла је она.

Њено мишљење дели и туристички радник из Делиблата Петар Стаменовић, који наводи да би у доба пандемије коронавируса паметније би да ту у карантину "буду наши људи, који су или оболелели или се враћају из иностранства”, рекао је он уз бојазан да би ценатар за мигранте "упропастило место где људи у великом броју долазе на викенд ,деца се играју.

Он је оценио да би довођење миграната била катастрофа за туризам и за привреду.

На примедбу да су у ванредном стању забрањена окупљана,

Стаменовић одговара да они на овом протесту носе маске, трудимо се да држе мејусобну раздаљину од метар и по.

Мештани Делиблата Александар Ивачковић и Бојан Тадић су се окупили јер су забрнути за безбедност ако мигранти буду на Чардаку о наводе да је сређен пре неколико година и да се ради се на томе да се још више средстава уложи на Чардаку, а сматрају да би била штета да мигрантсада ту дођу”.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести