Прве бебе примиле БЦЖ вакцину у Народном фронту

БЕОГРАД: У ГАК "Народни фронт" прве од 600 беба које су уместо "БСЖ" вакцине примиле физиолошки раствор данас су примиле праву БСЖ вакцину.
vakcina, pixabay
Фото: pixabay.com

Прве бебе су већ јутрос имунизоване, а данас би требало још десетак деце да прими вакцину, пренео је "Блиц".

ГАК "Народни фронт" саопштио је претходно да родитељи беба које су, уместо БСЖ вакцине, у овој клиници добиле физиолошки раствор, од данас могу да закажу термин за накнадну вакцинацију том вакцином.

Вакцинација се може заказати на бројеве телефона: 011 2068-205 и 011 2068-328, сваког радног дана од 8 до 14 сати.

На сајту ГАК "Народни фронт" наведено је да ће БСЖ вакцинација, која је обавезна у првој години живота детета, бити спроведена према распореду који ће родитељи добити из колцентра Клинике у наредним данима.

Министарка здравља Даница Грујичић и ГАК "Народни фронт" јуче су саопштили да је 600 беба од 16. септембра до 19. октобра у ГАК "Народни фронт" у Београду, уместо БСЖ вакцине, примило физиолошки раствор.

Грујичић је нагласила да деца нису угрожена и најавила да ће вакцинација те деце бити извршена у наредном периоду.

Навела је да су запослени, чим су схватили грешку, предузели све мере и додала да се грешка десила на нивоу једне особе, односно да је погрешила апотекарка.

Прво основно јавно тужилаштво у Београду формирало је предмет у вези са наводима да је у ГАК "Народни фронт" 600 беба уместо БСЖ вакцине добило физиолошки раствор.

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести