ПРОМЕНИЛО СЕ ВРЕМЕ, ЧЕКАЈТЕ ДО СРЕДЕ Први дан пролећа доноси МРАЗ И ЗАХЛАЂЕЊЕ До краја марта БИЋЕ ИПАК ТОПЛИЈЕ

Почетак седмице пред нама донеће променљиво облачно време, уз сунчане периоде,а понегде се средином дана очекује и појава кише и краткотрајних и локалних пљускова. Биће и мало свежије
1
Фото: Pixabay.com/Ilustracija

Ујутро температура од 0 до 5. у Београду до 6°Ц. Максимална температура биће од 12°Ц на северозападу до 18°Ц на југу и југоистоку Србије, у Београду до 14°Ц.

У току вечери и ноћи у западним и југозападним пределима Србије очекује се јаче наоблачење са кишом и пљусковима и ова облачна и падавинска зона у уторак ће ширити даље према истоку и југу, док ће на северу остати углавном суво, уз разведравање. На вишим планинама очекује се снег. Више падавина очекује се на југу и на западу Србије и пало би и до 20 милиметара кише по квадратном метру, а на вишим планинама и десетак центиметара снега.

Уторак ће донети и јак северозападни ветар, нарочито на истоку Србије, у Поморављу и на планинама, али ће ветар до вечери ослабити.

Максимална температура биће од 8 до 14°Ц, у Београду до 10°Ц. У среду и календарски почиње пролеће.

Очекује се ведро и прохладно, док се ујутро у већини предела очекује и мраз, уз температуре испод 0°Ц. Максимална температура током дана биће од 10 до 14°Ц, у Београду до 12°Ц.

Мраз се очекује и у четвртак ујутро, али ће током дана бити осетно топлије, уз температуре од 15 до 20°Ц.

Иначе, ниске јутарње температуре, уз мраз,  могле би неповољно да делује по пољопривредне и ратарске културе, па ће бити неопходне адекватне мере заштите.

У петак и даље сунчано, уз право пролећно време, а температуре ће прелазити 20°Ц.

У суботу се наставља веома топло време, али уз постепено повећање облачности, па се у недељу на северу Србије очекује и киша.

Око 25. марта очекује се пролазно захлађење и пад температуре на вредности од 10 до 15°Ц, уз кишу и пљускове, на вишим планинама и снег, да би на самом крају марта уследио постепени пораст темпертуре ваздуха.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести