Путеви Србије апелују на возаче да возе опрезно

БЕОГРАД: Јавно предузеће "Путеви Србије" апеловало је на учеснике у саобраћају да буду посебно опрезни приликом вожње и да прилагоде брзину кретања условима на путу, јер се данас и сутра очекују ледени дани.
sneg saobracaj
Фото: Tanjug (video ilustracija)

Како се наводи, према упозорењу Републичког хидрометеоролошког завода ујутру се на подручју Београда и у већем делу земље очекује умерен и јак мраз са температурама од -12 °C до -7 °C, а понегде и око -15 °C.

Додаје се да ће дневна температура на подручју Београда бити -3 °C до -1 °C, а у већини места од -4 °C до -1 °C, осим у Тимочкој Крајини где ће бити топлије.

Од среде на подручју Београда и на северу земље очекује се слабљење јутарњих мразева и постепени пораст дневних температура, а од четвртка и у осталим пределима, саопштило је ЈП "Путеви Србије".

Због најављених ниских температура возачима се саветује да поштују ограничења брзине и да возе пажљиво, као и да користе зимске гуме и прилагоде брзину кретања зимским условима на путу.

У саопштењу се наводи да за шлепере и камионе са приколицом важе забране на путним правцима Јавор - Сјеница, Мионица - Брежђе - Дивчибаре - Каона, Ваљево - Поћута - Дебело брдо, Шабац - Волујац - Завлака - Бања Бадања - Крупањ - Грачаница...

На потезу Крушевац (Јасика)-Кошеви до 10. маја изводе се радови на изградњи моста преко реке Пепељуше у левој траци будућег ауто-пута Е-761, а за време извођења радова доћи ће до сужења државног пута са леве стране у смеру раста стационаже.

Такође, радови на рехабилитацији државног пута биће продужени до 1. фебруара, а на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Како "Путеви Србија" прецизирају, на граничном прелазу Батровци, на излазу, задржавање за теретна моторна возила је 180 минута, док је на прелазу Шид задржавање за теретњаке 120 минута.

На Келебији задржавање за теретна возила је 120 минута, а на Градини 90 минута, док је на Хоргошу задржавање 60 минута.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања за све категорије возила.

EUR/RSD 117.5235
Најновије вести