Путеви Србије: Теретна возила чекају на Хоргошу, Келебији и Бартовцима

Према информацијама Управе граничне полиције од 13.15 сати, на граничним прелазима Хоргош и Батровци теретна возила чекала на излазу из зеље сат времена, а на граничном прелазу Келебија око два сата.
Granični prelaz Batrovci, kamioni Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Дневник( Р. Хаџић)

БЕОГРАД: На наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила, на неким граничним прелазима чека се највише два сата, док на другим нема гужви, саопштило је данас ЈП „Путеви Србије“.

Према информацијама Управе граничне полиције од 13.15 сати, на граничним прелазима Хоргош и Батровци теретна возила чекала на излазу из зеље сат времена, а на граничном прелазу Келебија око два сата.

На осталим граничним прелазима нема задржавања возила.

Из тог ЈП саветују учесницима у саобраћају, да због своје, као и безбедности других учесника у саобраћају поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

Што се тиче радова, на мосту преко реке „Тамиш“, код Сечња обављају се радови на редовном одржавању, на левој страни моста у смеру Сечањ - Бока, а саобраћај се одвија десном коловозном траком, наизменичним пропуштањем возила.

Планирани рок за завршетак тих радова је половина августа.

На потезу Заграђе - Горњи Милановац обављају се радови на мосту преко потока Гарибовац - Лукића који ће трајати до 21. јула.

Радови се изводе на левој страни моста, а саобраћај се преусмерава на десну страну моста и одвија се двосмерно.

На делу Брдо-Одвраћеница продужавају се радови на асфалтирању коловоза до 27. јула и ту је и даље на снази обустава саобраћаја.

Од петље Таково до наплатне станице Прељина, у оба смера, до 22. јула биће радова на кошењу траве.

Радови у покрету са повременим затварањем зауставне траке и обезбеђени су адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом, додаје се у саопштењу.

Такође на аутопуту, од петље Рума до петље Пећинци, од данас ће бити измењен режим саобраћаја у оквиру радова на појачаном одржавању.

У току извођења радова саобраћај ће се одвијати двосмерно на левој коловозној траци ауто-пута (смер Рума - Пећинци).

На Петљи Смедерево југ, до 20. јула обављају се радови на санацији моста преко железничке пруге Топчидер - Мала Крсна.

Затворена је лева, а саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем десном саобраћајном траком, у смеру Београд - Смедерево.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести