Путници на аеродрому, уз понеки загрљај и љубљење, махом носе маске

БЕОГРАД: С београдског аеродрома "Никола Тесла", осим отказаних летова за забрањена подручја, редовно полећу и слећу авиони, па су данас око 13 сати управо стигли путници из Дубаија, од који већина носи маске.
maske koronavirus
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

Долазим из Вијентама, тамо до пре недељу дана није било ниједног зараженог, јако сигурна земља, баш ме чуди како се у Србији нико не плаши корона вируса, рекао је екипи Танјуга путник под маском.

Наводи да је Вијетнам затворио границе још 13. фебруара за кинеске држављане и оцењује да су они озбиљније схватили ситуацију.

Контроле на аеродрому ''Никола Тесла'' сам прошао нормално, нико ме ништа није питао, каже он.

Из Дубаија долетао је и средовечни мушкарац и сведочи да је тамо град пуст, а да су углавном празни и аеродроми.

Прошли смо одлично на путу, а у Дубаију нема много људи, осећа се свуда нека врста страха, али није ништа опасно, рекао је он.

Додаје да авио саобраћаја има, иако је доста компаније отказало летове.

ОК сам прошао и контроле овде. Ништа страшно, то је једна врста предострожности и требало би сви да се придржавамо правила, да водимо рачуна о себи, није ни мало једноставно ни наивно - као што смо видели у Италији, рекао је он.

Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

На питање зашто носи маску, одговара да је то да би заштитио друге.

Ја немам никакве тегобе и нисам имао никакве тегобе, али..., каже он.

Две путнице из Дубаија носе маске, вуку кофере и прво иду у продавницу.

Све је у реду тамо, нема толико вируса...Нисмо баш видели да има контроле овде на аеродрому, али пише да имају термовизијске камере..., наводе кратко у пролазу.

Из Дубаија је долетео и Кинез који после замене новца пристаје на разговор преко маске, за коју каже да је обавезна.

Долетео сам преко Дубаија, први пут сам у Београду. У Дубаиу је ок, највећи број људи не носи маске. Ја носим маску да све буде под контролом, па ја сам Кинез и треба да носим маску, истакао је он.

Иако је на стајанци аеродрома "Никола Тесла" шест авиона Ер Србије, саобраћај на Сурчину не престаје - за тридесетак минута пет путничких авиона је слетело, а један узлетео.

Испред аеродромске зграде тек понека маска на лицима путника који су управо допутовали.

Мање аутомобила на паркингу и мањак путника па и оних који их испраћају, први су утисци са простора и из зграде аеродрома.
На дисплеју долазака и одлазака - отказани летови за Женеву, Цирих и Рим.

Понеки загрљај и љубљења, са и без маске, не изостају на међународним доласцима - управо стижу на излазе путници из Дубаија, Брисела, Париза и Тивта.

Ту су маске много чешће, поготово на лицима путника који су управо долетели из Дубаија, неки и из још даљих дестинација као што је Вијетнам.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести