Расписан конкурс за дигитализацију културног наслеђа

БЕОГРАД: Министарство културе и информисања саопштило је данас да је расписало конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката из области дигитализације културног наслеђа и савременог стваралаштва у Србији у 2018. години.
digitalizacija.jpg
Фото: freeimages.com

Право учешћа на конкурсу имају установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе, правна лица која послују у области информационо-комуникационих технологија, физичка лица, као и други субјекти у култури, осим установа културе чији је оснивач Република Србија који се финансирају сходно члану 74. Закона о култури.

Пријаве се подносе на конкурсном формулару и достављају у штампаној и електронској форми Министарству до 2. фебруара, док ће решење о избору пројеката и висини додељених средстава бити донето најкасније до 3. априла.

Резултати конкурса биће објављени и на званичној интернет страници Министарства.

Пријаве се достављају у четири примерка поштом на адресу: Министарство културе и информисања, Влајковићева 3, 11000 Београд са назнаком: Конкурс за финансирање или суфинансирање пројеката из области дигитализације културног наслеђа и савременог стваралаштва у Републици Србији у 2018. години и обавезно електронским путем на имејл адресу:digitalizacija@kultura.gov.rs

EUR/RSD 118.2214
Најновије вести