РЕКОРД ПОСЕЋЕНОСТИ ове године У ГУЧИ: Смештаја готово нема, долазак већ потврдило око 100.000 људи

ГУЧА: У току су последње припреме за драгачевски Сабор трубача у Гучи, који ће трајати од 11. до 13. августа, а на коме ће своје умеће на финалном такмичењу показати 17 трубачких оркестара.
g
Фото: Youtube printscreen/ RTS Koncerti - Zvanični kanal

 

"Увелико се спремамо за овогодишњи Сабор. У предсаборским данима имамо два концерта. То је концерт Аце Пејовића 9. августа и 10. августа концерт Александре Пријовић. Одавно смо спремни што се тиче организације и постављања бина, технике, организовања људства које ће радити на тим догађајима. Тако да смо ми спремни", рекла је за Тањуг, Александра Митровић, директорка Туристичке организације Драгачева.

Као и сваке године, посетиоци Драгачева који долазе првенствено из иностранства траже кревет више, али слободни смештајни капацитети у светској престоници трубе на измаку.

Око 1.500 људи ће у данима сабора бити смештено у домаћинствима како у самој Гучи тако и широм Драгачева, а ни у два хотела колико их има у овој варошици више нема слободних соба.

"Што се тиче смештајних капацитета, ове године је толика заинтересованост да ми једноставно и не можемо да одговоримо свима на све захтеве. Смештајних капацитета готово да и нема више. Ми покушавамо да изађемо у сусрет, да организујемо и позиве и распоред туриста, међутим, смештајни капацитети су већ увелико попуњени", казала је директорка и додала да многи бирају да саборске ноћи проведу у шаторима, за шта су обезбеђени кампови на више локација са свих неопходним санитарним и хигијенским условима.

Према речима организатора постоје наде да ће се ове године оборити рекорд посећености највећег фестивала на свету посвећеног лименом инструменту.

"Ове године у Гучи очекујемо посету негде око 100 хиљада туриста, можда и нешто више. Морам да напоменем да су сви саборски садржаји од 11. до 13. августа бесплатни. Не наплаћује се улаз на концерте ни на стадион, а наравно ни у Гучу. Драгачево као и сама варошица Гуча има велики туристички потенцијал те смештаја и исхране има за свачији дзеп" закључио је Милија Миленковић, заменик председника општине Лучани.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести