РЕМ разматра ограничења за емитовање ријалитија

Савет РЕМ данас је на седници својој стручној служби наложио да изради обавезујући правилник о времену емитовања ријалитија „присилног окружења“, према којем ће емитовање тог програма бити ограничено од 23 до 6 сати ујутру
REM, Regulatorno telo za elektronske medije  Foto:REM
Фото: REM, Регулаторно телo за електронске медије Фото:РЕМ

БЕОГРАД: Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) разматра могућност да се програмима ријалитија ''присилног окружења'', због штетног утицаја на малолетнике и друштво у целини, омогући емитовање искључиво у касним вечерњим терминима.

Савет РЕМ данас је на седници својој стручној служби наложио да изради обавезујући правилник о времену емитовања ријалитија „присилног окружења“, према којем ће емитовање тог програма бити ограничено од 23 до 6 сати ујутру, саопштено је из Удружења новинара Србије (УНС).

Ријалити „присилног окружења“ пре свега има штетан утицај на малолетнике, али и на читаво друштво, закључци су данашње седнице Савета чланова РЕМ, на којој се расправљало о овом правилнику.

На телевизијама са националном покривеношћу промовишу се криминалци и примитивизам који је погубан за друштвени живот, али и свест људи, оцењено је на данашњој седници.

Како се наводи у саопштењу УНС-а, члан Савета РЕМ-а Слободан Цвејић изјавио је да су због недавног случаја у ријалити програму, када је на телевизији Пинк Кристијан Голубовић изнео претње смрћу, чланови били сагласни да траже да се покрене кривични поступак.

Обавезујућа препорука РЕМ-а о временском ограничавању овакве врсте програма из 2015. године до сада није примењивана, те су чланови Савета РЕМ-а, како додају из УНС-а, поднели иницијативу да се донесе обавезујући правилник.

EUR/RSD 117.3121
Најновије вести