РХМЗ упозорење: Могуће непогоде, до 6. јула врело

БЕОГРАД: РХМЗ издао је упозорење да је данас на подручју источне, јужне и југозападне Србије могућа локална појава обилних пљускова са грмљавином и градом.
Oficirac_13_SUS
Фото: Dnevnik.rs

Друго упозорење односи се на високе температуре које ће се задржати до среде, 6. јула.

Данас се у већини места очекује од 32 до 34 степена, а у недељу и првој половини наредне седмице од 33 до 36 степени.

У другој половини следеће седмице очекује се честа појава краткотрајних пљускова са грмљавином, а температура ће бити у паду, посебно од петка.

Према прогнози за сутра, у Србији ће бити претежно сунчано и веома топло. После подне уз локални развој облачности краткотрајни пљускови са грмљавином очекују се у јужној и источној, а увече и у западној Србији и понегде на западу Војводине. Ветар слаб, променљив. Најнижа температура од 15 до 22, а највиша од 33 до 36 степени.


Пљускови с грмљавином вечерас у деловима Србије

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да се вечерас на истоку, југоистоку и југозападу Србије очекују локални пљускови са грмљавином.


У Београду ће бити претежно сунчано и веома топло. Ветар слаб, променљив. Јутарња температура око 22 °С, а највиша дневна око 35 степени.

До среде, 6. јула, на подручју Србије ће се задржати веома топло време, а уз локални развој облачности краткотрајни пљускови са грмљавином у понедељак се очекују на југу и истоку земље, а у уторак понегде и у осталим пределима. Од среде освежење са пљусковима и грмљавином у свим крајевима, а локално се очекују и краткотрајне временске непогоде.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести