Ружић: Почеле онлајн пријаве за стручне испите и матичаре

БЕОГРАД: Онлајн пријава за полагање државног стручног испита и посебног стручног испита за матичара почела је данас, саопштио је министарство државне управе и локалне самоуправе.
ruzic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Органи државне управе и јединице локалне самоуправе пријаве за полагање тих стручних испита подносиће електронски, путем новог софтверског решења за стручне испите, које је успоставило Министарство уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу. 

Министар Бранко Ружић рекао је да је ово први такав систем, јер је у потпуности дигитализован цео процес пријаве, укључујући и процес одлучивања, који је сада лакши и рационалнији.

"Могу се пријавити државни стручни испит и испит за матичаре, а у припреми је и увођење електронске пријаве и за испит за инспекторе“, рекао је Ружић.

Додао је да сваке године неколико хиљада кандидата полаже стручне испите, што показује колико је важно увођење услуга електронске управе у ту област.

"Ови испити су главни тест какве кадрове запошљавамо у јавној управи, а пријаве до сада су подразумевале стари начин слања поштом, прикупљања различитих докумената, што у ери дигитализације не сме да се дешава“, рекао је Ружић.

Приступна тачка том систему биће електронско јединствено управно место на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести