Сачувана светиња надљудском борбом ватрогасаца, радника и мештана: Локализован велики пожар у манастиру Враћевшница, нема повређених (ФОТО)

Горњи Милановац: Након неколико сати борбе ватрогасно-спасилачких јединица из Чачка и Горњег Милановца локализован је пожар који је током јутарњих сати избио у манастиру Враћевшница.
р
Фото: РИНА

- Пожар је избио у конацима. Сва срећа није било повређених ни жртава. Велику помоћ ватрогасцима пружили су запослени у ЈКП, и ЈП за изградњу Горњег Милановца, али и мештани који су се окупили и такође помогли у локализацији пожара, рекао је за РИНУ Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац који је и сам изашао на лице места.

Он додаје да је у кругу манастира причињена већа материјална штета, али ће локална самоуправа помоћи у санирању последица.

- Општина Горњи Милановац ће помоћи у рашчићавању рушевина и обнови конака. Пронашли смо оригиналан пројекат у Заводу за заштиту културе у Краљеву који ћемо користити при обнови. Најважније је да није било повређених и да је сва ризница сачувана, истакао је Ковачевић.

РИНА

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести