САДА ЈЕ СТВАРНО С-400 стигао у Србију, почела вежба (видео)

МОСКВА : Телевизија „Звезда“, гласило Министарства одбране Русије, објавила је снимак доласка дивизиона С-400 и батерије „Панцир С“ у Србију који ће учествовати на војним вежбама „Словенски штит“.
kub
Фото: Министарство одбране

Министарство одбране Русије раније је саопштило да су руске јединице за противваздухопловну одбрану, заједно са противавионским ракетним системима С-400 и противракетним системима „Панцир С“, пребачене војним транспортним авионом на територију Србије како би учествовале на вежбама „Словенски штит 2019“ у Србији.

Руски системи биће распоређени на територији авио-базе Батајница и ући ће у српску комбиновану групу снага и средстава ПВО која ће одрадити практичне вежбе противваздухопловне одбране подручја.

Фото: Министарство одбране Србије

Почела је заједничка тактичка војна вежба војске Србије и Русије. Руси са собом донели против-ваздушни одбрамбени систем С-400 и Панцир-С.

Заједничка вежба одржава се под називом "Словенски штит 2019." и то са бојевим гађањем ракетних јединица ПВО Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Руске Федерације.

Вежба ће се реализовати у рејону аеродрома "Пуковник-пилот Миленко Павловић" на Батајници и на полигону "Пасуљанске ливаде", уз ангажовање и осталих јединица из састава Ратног ваздухопловства и протвваздухопловне одбране Војске Србије, саопштило је Министарство одбране Србије.

Министарство одбране Русије саопштило је да су дивизион С-400 и батерија Панцир-С пребачени у Србију, где ће први пут учествовати у оквиру обуке у иностранству, пренео је Спутњик.

Saša Todorović
24.10.2019 • 17:37
Balkan je oduvek bio i biće "bure baruta" - poligon za "igru" velikih. Toliko.
EUR/RSD 117.4618
Најновије вести