Сарадња Филозофског и Музеја Војводине за унапређење културе

НОВИ САД: Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду и Музеј Војводине сколопили су споразум о сарадњи.
f
Фото: Filozoski fakultet UNS

У име Филозофског факултета, споразум су потписали декан проф. др Ивана Живанчевић Секеруш, а у име Музеја Војводине директор др Драго Његован.

Споразум предвиђа да ће се стране потписнице договарати о заједничкој реализацији манифестација, заштити историјске и уметничке баштине, музеологије и других области од заједничког интереса. Планирано је да се сарадња реализује у организацији и одржавању заједничких изложби, као и у размени изложби; сарадњи у научно-истраживачкој сфери, размени информација у области културе, музеологије и заштите културне баштине, у организацији и одржавању конференција и семинара из области које проучавају Факултет и Музеј.

Представници обеју страна уверени су да ће сарадња ових образовних, научних и културних институција допринети унапређењу културе у целини, нарочито у овој години када Филозофски факултет обележава 65 година постојања и успешног рада.

Овом приликом представници факултете и Музеја разменили су поклоне у виду књига за њихове библиотеке. Реч је о изадањима из сопствених продукција.

В. Ц.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести