Шарчевић: Убудуће фокус на средњем стручном образовању

БЕОГРАД: Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас током обиласка Зуботехничке школе "Београд" да ће у наредном периоду фокус министарства бити на средњем стручном образовању.
e
Фото: pixabay.com

"Када је реч о реформи средњег образовања много тога је урађено. Реформа гимназија иде својим током, као и пројекат државне матуре. Задовољни смо дуалним моделима школовања. Сада ћемо се више бавити средњим стручним образовањем", рекао је министар током разговора са директором школе Томиславом Алавањом и запосленима.

Како се наводи у саопштењу, Шарчевић је рекао да ће министарство настојати да повећа улагања у опрему образовних институција.

Директор школе Томислав Алавања рекао је да је Зуботехничка школа "Београд" јединствена школа која има профил зубни техничар и стоматолошка сестра.

"Идеја нам је да будемо репрезентативна школа у земљи и региону. С обзиром на то да на тржишту рада постоји потреба за зубним техничарима, потребно је да се за следећу годину повећају капацитети уписа", рекао је он.

Школа обезбеђује и образовање одраслих кроз преквалификацију, као и стоматолошке услуге грађанству.

Школа у свом саставу има поликлинику, а са пацијентима раде стоматолози, док им матуранти помажу.

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести