Ситуација у Војводини неповољна, али с тенденцијом побољшања

НОВИ САД: У Војводини је од ковида 19 оболело 3.584 особа, а највећи број активних случајева је у Новом Саду 1461, саопштио је Институт за јавно здравље Војводине.
kovid centar kcv
Фото: Марија Ердељи
Епидемиолошку ситуацију у покрајини и даље оцењују "као неповољну, али са тенденцијом побољшања."
 
Институт за јавно здравље Војводине је податке о броју оболелих последњи пут објавио пре седам дана, тачније 3. августа. Од тада до данас, број оболелих у Новом Саду смањен је за 330, број оболелих од ковида-19 мањи је и на територији покрајине за 206 пацијената.
 
"Током претходне седмице и викенда регистрован је пад броја регистрованих случајева у односу на претходни период и овај тренд пада наставља се другу недељу за редом. Међу оболелима, током претходне седмице, доминира радно активно становништво", наводи се у саопштењу.
 
Додају да је претходне седмице поново регистрована широка географска распрострањеност вируса на територији свих општина у покрајини, што указује на потребу примене мера заштите и у наредним седмицама.
 
Неповољна ситуација регистрована је на територији Новог Сада, Врбаса, Сремске Митровице, Кикинде, Панчева, Руме, Бачке Паланке, Суботице, Вршца, Зрењанина, Алибунара, Темерина, Беочина, Бача, Куле, Бачке Тополе, Бечеја, Сомбора, Инђије и Титела, преноси РТС.
 
Епидемиолошка ситуација се и даље оцењује као несигурна на територији свих осталих војвођанских општина.
 
У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 216 пацијената код којих је потврђено да су оболели од ковида 19, док је у Војној болници у Петроварадину на лечењу 19 оболелих. Њих 13 је на респираторима.
EUR/RSD 117.5802
Најновије вести