СКАНДАЛ У ШКОЛИ У ТУТИНУ! НАСТАВНИК ТВРДИ ДА ГА ЈЕ НАПАО КОЛЕГА: Псовао ми МРТВУ МАЈКУ, а онда ме ухватио за ревере и БАЦИО НА ВРАТА!

"Помоћник директора ме је прво снажно ударио раменом у грудни кош, да би ме касније поново напао, ухватио ме за ревере и гурнуо на врата том силином да их је отворио", прича Денис Шабановић, наставник српског и босанског језика у средњој Техничкој школи у Тутину.
nasilje
Фото: printscreen

Он је наставника и помоћника директора Имера Адемовића оптужио да га је, прво вербално, а онда физички напао после редовне седнице Наставничког већа.

Шабановић каже да је до расправе дошло већ на седници када је Адемовић устао и рекао му да не - баљезга!

- Скренуо сам му пажњу да ми се не обраћа на тај начин, а он ми је тада, пред 70 професора, рекао: "Видећеш ти после овога". После седнице, око 13.15 сати, пришао је и рекао да једем го*на и оптужио ме да причам о њему свашта по граду. Након што сам му одговорио да не прича тако, ухватио ме за ревере, опсовао ми мртву мајку и рекао да ће да ме поломи после школе - прича Шабановић.


Директор школе: Дисциплински поступак против оба наставника

Хајруш Хот, директор Техничке школе у Тутину, каже за Курир да је дисциплински поступак покренут против Имера Адемовића који је, поред тога што је његов помоћник и наставник физичког, одговоран и за педагошки рад установе, али и против наставника Дениса Шабановића.

- Морају се испитати сви фактори и околности, па ће се у току поступка утврдити да ли је, и у којој мери, било кривице обојице или само једног. Сада прикупљамо све податке, снимке са видео-надзора, а разговараће се и са сведоцима. Већ је заседао тим за превенцију заштиту од насиља, а у школи је био и локални инспектор министарства просвете - каже директор и додаје да је планирано да оба наставника буду суспендована до окончања поступка, али да су обојица отворила боловање.


На боловању

Овај инцидент је, каже, пријавио директору који му је сугерисао да му то достави писмено.

- Намеравао сам управо то да урадим када се колега опет појавио и снажно ме ударио раменом у пределу груди с леве стране. За ово постоје сведоци, као и снимак камера за видео-надзор. Кренуо сам поново ка директору, када ме је у ходнику ухватио за ревере и бацио ме тако да је практично са мном отворио врата канцеларије у којој је секретарица - прича он.

Секретарица је, према његовим речима, вриснула, а директор је чуо буку, изашао и одвојио Адемовића, а Шабановић је позвао полицију. Полицији је прво, јер је, био у шоку, рекао да неће пријавити, али се онда, после разговора с појединим колегама, предомислио, поново позвао полицију и рекао да жели да настави с процедуром.

- Након инцидента сам повраћао. Имам подливе на зглобу леве руке, модрицу од 7,8 сантиметра на левој бутини, болове у левом рамену и кичми, а раскрвављено ми је и лево уво... Имам само 60 килограма, замислите како је када вас шчепа човек од 150 килограма.

И даље је, како каже, под стресом због чега је отворио и боловање.

- Ово није први пут, овај наставник је и раније имао сличне вербалне испаде, али и физичке нападе на лица у школи и ван ње.


Расправа због ученице која је пала испит

Шабановић тврди да је до иницијалног, вербалног сукоба дошло јер је Адемовић нападао колегиницу којој је он стао у заштиту.

- Наша школа организује ванредне испите и пре два и по месеца код мене и колегинице је била кандидаткиња која је дошла да полаже српски језик и књижевност. Оборили смо је, јер ниједно питање није знала, а Адемовић је тврдио да смо је ми вређали, иако у томе нема никакве истине.


Злонамерне конструкције?

Са друге стране, помоћник директора Имер Адемовић каже за Курир да није било никаквог физичког напада и да је прича злонамерно исконструисана.

- Све је инсценирано због тога што неки сумњају да планирам да се кандидујем за директора школе и коначно доведем школу у ред. Никаквог физичког напада на колегу није било! Истина је да смо се у једном тренутку мимоишли. Да ли смо се ту случајно сударили - не знам. Након тога, колега је наставио да ме вређа и да без икакве потребе иде за мном. У једном тренутку, ухватио ме је за руку, па сам га одгурнуо - тврди Адемовић.

Курир

EUR/RSD 117.0614
Најновије вести