СКГО позвала челнике градова да сутра иду до посла без аута

БЕОГРАД: Стална конференција градова и општина (СКГО) позвала је данас градоначелнике и председнике општина да личним примером подрже принципе Европске недеље мобилности и да сутра на посао дођу без аутомобила, односно пешице, јавним превозом или бициклом.
Biciklisti u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs/R. Hadžić
Фото: Dnevnik.rs

Европска недеља мобилности је манифестација која се сваке године одржава од 16. до 22. септембра и у коју је ове године укључено више од 2.600 градова и општина из 50 држава који на тај начин исказују солидарност с принципима одрживе урбане мобилности, наводи се у саопштењу СКГО. Европску недељу мобилности обележићи 20 градова и општина у Србији.

Акцију су подржали градоначелци Београда, Сомбора, Ниша, Шапца, Крушевца, Краљева, Новог Сада, Крагујевца, Суботице, Панчева, Зајечара, Сремске Митровице, Лознице, Пирота, Смедерева и други.

Циљ ове акције је да челни људи домаћих локалних самоуправа акцијом промовишу здраве животне навике код становништва, као што су пешачење и бициклизам, као и да указују на потребу да се поцне с решавањем проблема у градовима изазваних превеликом употребом моторних возила.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести