Србија дочекала Нову годину уз ватромет и концерте

БЕОГРАД: Нова година дочекана је широм Србије уз ватромет и концерте на трговима, а славило се и у ресторанима, кафићима, али и код куће. 
Doček 2019. godine u centru Novog Sada Foto:Dnevnik.rs/ F. Bakić
Фото: Дочек 2019. године у центру Новог Сада Фото:Дневник.рс/ Ф. Бакић

Београђани су у нову годину ушли уз ватромет са Бајагом, Харисом Џиновићем, Дејаном Петровићем, Сашом Ковачевићем. Концерт је организован испред Скупштине Србије, а Београђани и гости из иностранства уживали су у музици и грејали се уз кувано вино.

На дочеку испред Скупштине није било инцидената, али је зато Хитна помоћ имала пуне руке посла на другим локацијама у граду и интервенисали су током ноћи чак 139 пута.

Прва беба у Београду рођена је у ГАК у Вишеградској нешто иза поноћи. Бебу и мајку обишао је председник Србије Александар Вучић који рекао да, када се прво роди девојчица у години то значи мир, сигурност и стабилност за целу земљу.

Нову годину у Београду дочекало је више од 40.000 страних туриста, рекао је директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић. 

Новосађани, који су Нову годину дочекали на Тргу слободе, уживали су у наступу Нелета Карајлића, Магнифица и ди џејева из Москве, Филатова и Караса.

Зрењанинци су Нову години дочекали на тргу, ресторанима, кафићима. Специјални гост био је Ђорде Давид. 

Уз "Неверне бебе " и ватромет на централном градском тргу и Суботичани су закорачили у Нову годину.

У поноћ су традиционално ушли уз тактове валцера "На лепом плавом Дунаву.

Уз легендарну музичку рок групу "Галија" и раскошан ватромет, на Градском тргу у Јагодини Нову 2019. годину је дочекало око 5.000 људи овог града, Поморавља, Ресаве и Левча.

Уз старе, незаборавне хитове "Још увек сањам", "Ипак верујем у себе", "Место поред прозора"... и нове песме са најновијег албума "У рају изнад облака", Ненада Милосављевића и екипе, цупкали су и певали и млади и стари Поморавцу, пркосећи слабој киши и ниској температури.

Било је весело и ове године, захваљујући строгим прописима и казнама, било је мање и пиротехнике. 

Нову 2019. годину на Тргу, код Споменика деспота Стефана, коју је организовала Скупштина општине Деспотовац, уз концерт Саше Богосављевића, кувано вино и ватромет, дочекало је неколико стотина грађана. И овде је, речено је Танјугу у Информатовној служби општине, било весело а на крају сви су се ухватили у коло и овде је било много мање пиротехнике него прошлих година а стално је дежурала и полиција. 

Друге општине у Поморавском округу Ћуприја, Деспотовац, Свилајнац и Рековац нису организовале дочек на трговима.

На Златибору је 10.000 грађана дочекало Нову годину у ресторанима, али и на отвореном. На тргу на Златибору певала је Драгана Мирковиц, а Нова година је дочекана уз трубаче.

На Косову и Метохији Нова година је дочекана мирно и весело. Организонаг дочека на отвореном на северу Косова и Метохије није било. 

Срби у јужној покрајини испратили су стару и дочекали Нову годину углавном у кругу породице.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести