Србија и Куба потписале Меморандум о сарадњи у области рада

ХАВАНА: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и прва заменица министарке за рад и социјалну сигурност Кубе Марта Елена Феито Кабрера, потписали су у Хавани Меморандум о разумевању у области рада и социјалне политике.
Ministar za rad Zoran Đorđević na Kubi Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Ђорђевић је оценио да је потписивање Меморандума још један корак ка учвршћивању традиционално блиских односа две земље који трају, како је навео, већ 75 година.

"Сарадња Србије и Кубе већ је успостављена у доменима медицине, културе и спорта. Имајући у виду билатералне капацитете, сарадњу смо проширили и конкретизовали на домене из надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања", истакао је Ђорђевић.

Како је саопштило Министарство, Ђорђевић се током састанка у Министарству за рад и социјалну сигурност у Хавани осврнуо и на добре политичке односе, као и прошлогодишњу посету председника Александра Вучића Куби. 

Захвалио је и на подршци коју Куба пружа Србији у очувању територијалног интегритета и суверенитета.Марта Елена Феито Кабрера изразила је задовољство што односи две земље иду узлазном путањом и што је успостављена сарадња два ресорна министарства која ће се интензивно развијати у будућем периоду.

Министар Ђорђевић борави у дводневној посети Хавани, на позив Министарства за рад и социјалну сигурност Кубе.
 

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести