Ђорђевић упозорава: Неће имати ко да ради

БЕОГРАД:  Министар за рад Зоран Ђорђевић упозорио је данас да смо врло стара нација, са просеком од 43 године и да ћемо се због негативног природног прираштаја ускоро суочити са мањком радне снаге, јер неће имати ко да ради.
Zoran Đorđević foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Ђорђевић је за Радио Београд рекао да државни врх жели да промени демографску слику Србије, јер "све што радимо остаце без ефекта уколико немамо довољно младих људи". Каже да су измене и допуне Закона о финансијској подршци породицама са децом само прва мера државе у подстицају радања у Србији, а први резултати тих мера се могу видети тек за десет година. 

На питање да ли ће пензионерима бити врацена примања на висину пре доношења Закона о привременом умањењу пензија из 2014. године, министар Ђордевиц је рекао да "пензије неће бити враћене на 2014. годину него ће свима бити веће."Према његовим речима, до краја године требало би да буде усвојен Закон о ратним ветеранима и војним инвалидима. 

"Тај кровни закон це јасно дефинисати заштиту права ветерана која им гарантује држава и тако побољшати њихов социјални, здравствени и економски положај", рекао је Ђорђевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести