Средњошколцима Србије две бронзе на географској олимпијади

БЕОГРАД: Василије Пантелић, ученик XIV београдске гимназије и Игор Ескић, ученик гимназије "Светозар Марковић Ниш" освојили су бронзане медаље на 16. Светској географској олимпијади која је одржана у Хонг Конгу. 
e
Фото: Tanjug

На такмичењу је учествовало 140 средњошколаца из 35 земаља света. 

Овогодишња тема олимпијаде је била "Discovering a Vibrant City for Our Smart Future", а екипу Србије представљала су четири средњошколца. 

Регионални центар за таленте Београд 2, који је организатор домаћих такмичења из географије и организује учешће на међународним такмичењима из географије изузетно је поносан на успех српских средњошколаца, који је, како се наводи у саоштењу за медије, резултат дугогодишњег рада и прилагођавања овом такмичењу чији се захтеви дијаметрално разликују од начина рада у нашим школама. Центар за таленте захвалио је професорима и студентима докторских студија Географског факултета који су већ неколико година у тиму који припрема домаћа и међународна такмичења, професорима географије средњих школа Србије као и Тим лидерима који су водили ученике на такмичење.

Овим успехом је настављена традиција успеха полазника Регионалног центра за таленте Београд 2 на међународним такмичењима и у години јубилеја, 20 година рада Центра, очекују да број медаља са међународних такмичења достигне стотину.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести