СТИЖУ ПЉУСКОВИ С ГРМЉАВИНОМ Нама ИЗ КОМШИЛУКА долази невреме, а ево који ће делови Србије бити ПРВИ на УДАРУ

Овог послеподнева преко северних и централних предела Босне премешта се грмљавински систем са пљусковима. Овај систем перемешта се у југозападној висинској струји даље према североистоку, па ће до краја дана стићи и до Србије и утицати на време.
p
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Између 18 и 20 часова поменути грмљавински систем из Босне ући ће на територију западне и северозападне Србије и донети деловима Подриња, Мачве и западног Срема локалне пљускове са грмљавином, тако да би се овим предели Србије први нашли на удару.

Потом се би се овај систем са пљусковима и грмљавином кретао даље према североистоку, а у току вечери кишу или пљускове са грмљавином могао би да донесе и ширем подручју Београда.

Нестабилно време наставиће се и наставку седмице, повремено са пљусковима и грмљавином. Биће и идеалних услова за грмљавинске олује и непогоде са градом и врло обилним пљусковима, при чему би у кратком временском интервалу пало и више од 30 литара кише по квадратном метру.

Сутра поново кошава

Тренутне температуре у Србији крећу се од 21°Ц на југоистоку до 29°Ц на северозападу Србије, односно у Сомбору. Сјеница мери 23°Ц, Златибор и Сјеница мере 20°Ц, а Копаоник 13°Ц.

Осим топле ваздушне масе, до Балкана и нашег подручја са севера Африке у склопу израженог југозападног висинског струјања стижу и честице пустињског песка и прашине из Сахаре.

Осим што ће атмосфера бити замућена и с обзиром на да се очекују пљусковите падавине, киша ће бити прљава, тј. обојена, односно садржаће напоменуте честице, а што се сматра природном појавом при актуелној временској ситуацији.

У току вечери и ноћи у Србији се очекује и појачање југоисточног ветра, нарочито у кошавском подручју и то због све више јачања циклона изнад Јадранског мора и Италије.

У уторак ће у већем делу Србије дувати умерен до јак југоисточни ветар, док ће у кошавском подручју ветар имати олујне ударе од 80 км/х. Најјачи удари кошаве очекују се на југу Баната, нарочито на ширем подручју Вршца.

Дневник/Телеграф

EUR/RSD 117.0759
Најновије вести