СТО ХИЉАДА ваучера за одмор подељено за десет сати

На шалтерима 1.344 корпоративних пошта, данас, првог дана новог циклуса поделе ваучера за одмор у Србији, за само 10 сати евидентирано је свих 100.000 пријава грађана, чиме је пријављивање корисника завршено, саопштила је Пошта Србије.
e
Фото: Pixabay.com

"На овом задатку повереном од Владе Србије, Пошта Србије ставила је држави на располагање комплетне технолошке и техничке капацитете, разгранату поштанску мрежу и запослене, обезбедивши да грађани и овога пута и у рекордном року, остваре своје право на субвенционисани смештај за одмор у Србији", наведено је у саопштењу.

Од укупног броја пријава, 54 одсто поднели су пензионери, затим следе запослени са скоро 30 одсто пријава, док су незапослена лица поднела 10,7 одсто пријава, навео је државни секретар у Министарству туризма и омладине Урош Кандић.

 Кандић је истакао да су запослени ове године изразили мало веће интересовање за ваучере у односу на претходне године.

 "Ваучери су подељени за само један дан, што је апсолутни рекорд, будући да је јануару било потребно два дана", навео је Кандић.

 Поште Србије су раније данас саопштиле да је на шалтерима 1.344 корпоративних пошта, данас, првог дана новог циклуса поделе ваучера за одмор у Србији, за само 10 сати евидентирано је свих 100.000 пријава грађана, чиме је пријављивање корисника завршено.

Право на ваучере могли су да остваре незапослени, пензионери, лица старија од 65 година која немају примања, студенти, лица која користе туђу негу и помоћ и запослени који имају плате ниже од 70.000 динара.

 

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести