Стручни скуп наставника социологије Војводине: О истраживању и деиндустријализацији

„Како урадити добро социолошко истраживање“ и „Индустријализација и деиндустријализација у Србији“, називи су тема које су на стручном скупу наставницима социологије војвођанских средњих школа, предочиле проф. др Снежана Стојшин и проф. др Марица Шљукић, са Филозофског факултета Универзитета у Новом Сад.
gimnazija_S_M_TozaDSA
Фото: Dnevnik.rs

Скуп је у суботу одржан у Гимназији општег смера „Светозар Марковић“ у Новом Саду, на иницијативу Удружења наставника социологије Војводине, које је колективни члан Српског социолошког друштва.

Стручни семинар је био одлично посећен, а поред наставника из Новог Сада, присуствовале су и колеге и колегинице из Апатина, Бачке Паланке, Шида, Вршца...

Поред дискусије у вези с поменутим темама, наставници су са својим гостима дискутовали о проблемима са којима су суочени социолози у Србији, те је закључено да ће се слични скупови убудуће одржавати чешће.

Свим учесницима скупа издато је уверење о стручном усавршавању, а наставници појединих средњих стзручних школа и гимназија у Војводини изразили су жељу да предавачи са Филозофског факулета посете њихове установе и на различите теме одрже предавања заинтересованом наставном особљу и ученицима.

С. С.

EUR/RSD 117.4437
Најновије вести