Студенти се враћају у домове и на факултете средином маја

БЕОГРАД: Студенти ће се вратити у домове и на факултете средином маја, а сви ће бити ослобођени плаћања станарине, од обуставе рада до датума повратка у собе, док ће им бројне активности бити бесплатно омогућене. 
pravni fakultet
Фото: Dnevnik (arhiva)

Ову одлуку донела је установа Студентски центар "Београд", уз сагласност министра просвете, науке и технолошког развоја, а студентима који су већ уплатили станарину за део марта, биће урачуната у наредним месецима.

Такође, све бонове ће бити у прилици да пренесу и искористе у току месеца маја текуће године, саопштио је СЦ "Београд". 

О тачном датуму повратка у домове, који ће бити усклађен са обавезама на високошколским установама, студенти ће бити обавештени путем средстава јавног информисања и сајта Установе.

Према речима директора Установе Горана Минића, запослени у Студентском центру "Београд" су за време ванредног стања, поред хуманитарних активности, вредно радили како би све студенте сачекали домови у лепшем издању, па су тако отклоњени бројни кварови, купатила обновљена, зидови окречени. 

Истовремено, запослени су се трудили да уреде просторе испред домова, где су засадили цвеће, офарбали жардињере и металне површине. 

СЦ "Београд" је, како би им додатно помогао у одлукама и здравим навикама, донео одлуку да ће по повратку у домове свим студентима бити омогућено и бесплатно коришћење садржаја као што су теретане у домовима у месецу по њиховом избору, термини у сауни у Студентском граду, бесплатно коришћење паркинга за један месец, за студенте који поседују лични аутомобил, као и бесплатни термин за прање веша у домским перионицама. 

EUR/RSD 117.5965
Најновије вести