Сутра ујутру мраз и минус, преко дана облачно

БЕОГРАД: Сутра ујутру у Србији ће бити слабог и умереног мраза, уз местимицну маглу, током дана биће облачно, а увече и током ноћи очекује се јаче наоблачење местимично са кишом, у планинама са снегом.
mraz pixabay
Фото: pixabay.com

Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода (РХМЗ) пролазно наоблачење, које ће ујутру и пре подне захватити северне и западне крајеве, до краја дана прошириће се на целу земљу.

Слаба сипећа киша могућа је само ујутру на подручју Војводине, понегде уз стварање поледице. Дуваце слаб и умерен, на истоку и јак, западни ветар.

Јутарња температура од минус девет на југоистоку, до минус два на северу, а у Неготинској Крајини око један степен. Највиша дневна биће од три до седам, у Неготинској Крајини до 11 степени.

Увече и током ноћи очекује се ново, јаче наоблачење местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом, уз умерен и јак северозападни ветар.

У Београду се ујутру очекује слаб мраз, у нижим деловима града краткотрајна магла.

Током дана биће претежно облачно и суво, увече и током ноћи повремено киша или суснежица.

Дуваће слаб и умерен западни ветар, увече и током ноћи у скретању на северозападни и појачању.

Јутарња температура око минус три, највиша дневна до четири степена.

За недељу се у Војводини прогнозира променљиво облачно време, уз могућност краткотрајних пљускова, снега а у осталим крајевима облачно са суснезицом и снегом, уз више падавина у брдско-планинским пределима.

Дуваће умерен и јак, у Војводини и на планинама и олујни северни и северозападни ветар.

Крајем дана и током ноћи слабљење ветра и падавина.

Од понедељка јутра хладна, углавном са мразем и маглом местимично, а током дана мало и умерено облачно и суво, уз постепени пораст дневних температура.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести