Све топлије

Очекује се сунчано и  још топлије време.
vrucina sunce
Фото: pixabay.com

НОВИ САД: Сунчано и још већа врућина него у понедељак. Ветар слаб до умерен југоисточни. Притисак мало испод нормале. Минимална температура 21 степен, а максимална до 39 степени Целзијуса.

ВОЈВОДИНА: Сунчано и још већа врућина него у понедељак. Ветар слаб до умерен југоисточни, у јужном Банату крајем дана у појачању. Притисак мало испод нормале. Температура од 19 до 39 степени.

СРБИЈА: Сунчано и велика врућина у свим крајевима. Ветар слаб југоисточни и источни, у Поморављу и Подунављу умерен југоисточни. Биће то врло топао ветар који ће условити тропски топлу ноћ у уторак на среду. Притисак мало испод нормале. Температура од 16 до 40 степени.

Време наредних дана: У среду сунчано и велика врућина, понегде до 42 степена! Касније поподне развој облака на северу Србије може условити краткотрајне локалне пљускове. У четвртак свега неколико степени мања врућина уз развој облака поподне и локалне пљускове са грмљавином. Могуће су и локалне непогоде праћене градом. У петак и за викенд температура у паду уз пријатније време, али са честом кишом.

Биометеоролошка прогноза за Србију: Свим хронично оболелим и осетљивим особама се саветује нарочит опрез услед очекиване биометеоролошке ситуације. Метеоропатске реакције су могуће у виду нервозе, малаксалости и главобоље. Препоручује се избегавање боравка на отвореном у најтоплијем делу дана, примена адекватне заштите од УВ зрачења, као и смањење физичких напора. У саобраћају је неопходна додатна пажња.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести