Све више грађана за вакцинацију, четвртини свеједно који произвођач

БЕОГРАД: Проценат грађана који би се вакцинисали расте у односу на претходни период, а проценат испитаника који су против вакцинације пао је на 24 процента, резултати су новог истраживања агенције "Фактор плус".
Vakcina protiv kovida 19/Fonet/AP
Фото: Вакцина против ковида/Фонет/АП

Дневник "Блиц" преноси да четвртина грађана истиче да би се вакцинисало било ком вакцином, а вакцине одређеног произвођача преферира 21 посто испитаника.

Одговор о вакцинацији истраживачима није дало 11 процената испитаника.

План вакцинације као одличан оцењује 64 процената испитаника, 16 процената истиче да је веома добар, 11 процената испитаника оцењује га као добар, док седам посто испитаних каже да није баш најбољи, а тек два посто тврди да је лош.

Чак 60 процената испитаних каже да је за успешну вакцинацију најзаслужнији председник државе Александар Вучић, 11 посто заслуге даје Кини, за осам процената заслуге припадају Влади Србије, а три одсто да је заслужна Русија док два посто оцењује да је у питању ЕУ.

Према истраживању, 68 процената грађана и даље страхује за здравље, 59 процената плаши се економског развоја ситуације због пандемије, 30 процената осећа солидарност, 21 посто отуђеност, 11 процената оптимизам, а девет процената испитаника каже да је доминантан осећај депресија.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести